Párolt mogyorós- vagy diósszelet

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók a tésztájához

  • 30 dkg vaj
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás

töltelékhez

  • 20 dkg málnalekvár
  • 30 dkg dió vagy mogyoró
  • 45 dkg cukor
  • 8 db tojásfehérje

Elkészítés

A tésztához valókat összekeverjük, fél cm-esre kinyújtva előmelegített sütőben alsó lángon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral. A darált diót vagy mogyorót a tojásfehérjével egy edényben felforraljuk. Vigyázzunk, ne főzzük! A lekvárral megkent tésztára kenjük, és visszatesszük sütőbe 15-20 percre. Ha kihűlt, felvágjuk kb. 3 cm-es szeletekké.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.